Skip to content Skip to footer
Over mij
SPREKER | COACH | WOORDKUNSTENAAR

De afgelopen 21 jaar heb ik mezelf ondergedompeld in de wereld van psychologie en spiritualiteit. Het heeft me altijd gefascineerd. Het heeft me geleerd om de wereld anders te bekijken. Ik heb ontdekt dat ik niet altijd de controle heb over een situatie maar dat ik wel de controle heb over hoe ik denk en dat mijn gedachtes en emoties mijn realiteit vormgeven.
Ik heb geleerd over de kracht van liefde, verbinding, dankbaarheid, ons bewustzijn en de grootsheid die in ons schuilt. Stel je eens voor hoe de wereld eruit zou zien wanneer we minder zouden oordelen over onszelf en anderen.

De wereld veranderen kan ik niet alleen, maar wat ik wel kan doen is mijn verantwoordelijkheid nemen. Met deze reden gebruik ik mijn passies als deel van mijn missie om zoveel mogelijk liefde, verbinding, compassie en lang bekende wijsheden te delen. Ik geloof dat de wereld het hard nodig heeft en voel de roeping om wat ik in mijn leven heb meegekregen, met hart en ziel door te geven.

Meer over mij

1982, het jaar dat ik mijn entree maakte. Ik weet het nog goed! Ok, ik lieg. Ik kan me er natuurlijk niks meer van herinneren maar ik heb zo’n vermoeden dat ik huilde. Als ik me op dat moment had gerealiseerd in welk gezin ik terecht was gekomen dan waren het vast en zeker tranen van geluk geweest.

Samen met de 2 beste broers ben ik opgegroeid in een warm nest. Met een liefdevolle, fanatieke vader die door dik en dun alles heeft gedaan om het beste in me naar boven te halen en met wie ik overigens van jongs af aan al woordgrapjes maakte. Ik geloof dat daar mijn liefde voor taal is ontstaan. Onbewust maar voor m’n leeftijd best bekwaam.
Dan m’n moeder. Tja, als ik een engel op aarde zou moeten omschrijven, dan is zij toch echt het beeld dat daarbij past. Met haar onevenaarbare zorgzaamheid en hart van goud zal zij voor mij altijd die hemelse status blijven behouden.

Hoe mooi de mensen om me heen ook waren, toch was het leven niet altijd rozengeur en maneschijn.
Ik heb mezelf behoorlijk dwars gezeten. Diverse angsten en onzekerheden hebben me lang weerhouden om m’n dromen te verwezenlijken.

M’n droom om profvoetballer te worden is door een toen nog magere mindset, zwaar in duigen gevallen. Ik heb even mogen proeven maar kreeg de smaak niet echt te pakken. Ik zat soms liever op de reservebank dan dat ik speelde. Als je geen actie onderneemt kun je immers ook geen fouten maken. Maar ja, echt verder kom je ook niet natuurlijk.

Het heeft me lang dwarsgezeten, tevens niet wetende wat ik aan moest met m’n leven. Wat kon ik nou, behalve voetballen? Ik leefde voor de sport en wist oprecht even niet hoe verder. Wat ik wel wist, was dat er echt iets moest gebeuren om mijn negatieve gedachtepatronen te doorbreken.

Met mijn eigen issues in m’n achterhoofd, ben ik psychologie gaan studeren. Want naast de frustratie die de angsten me opleverden, kon de wetenschap erachter me ook flink fascineren. Aan de universiteit van Leiden heb ik een mooie basis kunnen leggen voor meer begrip over mezelf en anderen, maar ik voelde dat ik meer nodig had om echt te veranderen. Ik was inmiddels 23 jaar en had een baan waar ik vooral bezig was met coachen. Ik had toen al 2 goede oren die aandachtig luisterden, was reeds in staat mensen liefdevol maar no nonsens te spiegelen en had, jong als ik was, goede adviezen. Ook al kon ik deze voor mezelf nog maar moeilijk aannemen, voor anderen was ik waardevol.

Muziek was altijd een grote passie en uitlaatklep. Hoewel ik best talent bleek te hebben, durfde ik dit niet met de buitenwereld te delen. Toen ik toch besloot er serieuzer mee aan de slag te gaan, liep ik dan ook wederom tegen een grote muur van onzekerheid en angst aan. Bij voetbal kon ik me soms nog enigszins verschuilen met 21 anderen op het veld, maar verstoppertje spelen in je eentje op zo’n podium is erg lastig, geloof me. Na een aantal keer flinke podiumpaniek te hebben ervaren was het echt tijd om mezelf drastisch aan te pakken. In 5 jaar tijd heb ik seminar na seminar bezocht, een 2 jarige opleiding tot NLP Master Coach afgerond en zo’n 100 boeken gelezen over zelfontwikkeling en het verhogen van het bewustzijn. Ook heb ik 2 jaar geleerd aan de Professional Speakers Academy in Londen omdat ik wist dat mijn verhaal en de daaruit voortgekomen kennis en ervaring ooit waardevol zou zijn voor anderen. In die jaren zijn de puzzelstukjes langzaam aan op de juiste plek gevallen en kon ik de theorie meer en meer in de praktijk brengen. Steeds vaker kon ik m’n rust bewaren ondanks de omstandigheden en steeds vaker kon ik gemaakte fouten zien als leermomenten. Niet als obstakels die in de weg stonden, maar meer als ervaring op mijn weg om te groeien van waar ik was naar waar ik wilde zijn.

Ik begreep steeds beter wat er in mijn lichaam gebeurde wanneer ik de spanning voelde en ik wist hoe ik zelf in staat was er direct iets aan te doen. Ik kan je niet uitleggen hoe bevrijdend het was toen mijn angsten ineens geen angsten meer waren, maar slechts spanning waardoor ik me niet meer liet weerhouden.

Ondertussen werd mijn ervaring als coach binnen diverse organisaties steeds groter, is mijn liefde voor muziek en persoonlijke ontwikkeling uitgebreid met het schrijven van spoken word teksten en ben ik tot de dag van vandaag altijd bezig om elke dag de beste versie van mezelf te zijn. Niet krampachtig of concurrerend met een ander maar vooral vanuit liefde voor mezelf en een ieder met wie ik in aanraking kom.

De afgelopen 6 jaar heb ik me verdiept in ademwerk en meditatie en heb ik intensief gewerkt met plantenmedicijnen waarbij ik ervaringen heb mogen hebben die ook voor een woordkunstenaar, letterlijk niet in zinnen zijn uit te drukken. Klinkt in sommige oren mogelijk zweverig maar de kennis die ik tijdens deze innerlijke reizen heb opgedaan heeft me nog veel steviger in m’n schoenen gezet om het pad van liefde, zingeving en geluk te bewandelen en anderen op hun pad te ondersteunen.

Ik ben dankbaar voor elke ervaring, het heeft me gemaakt tot de persoon die ik vandaag de dag ben. Ook ik heb echt mijn uitdagingen in het leven maar ik heb zo’n fijne manier gevonden om daar constructief mee om te gaan. Ik gun het werkelijk waar iedereen en zal zolang ik leef, de kennis die ik heb en de rust, de liefde en verbinding die ik van binnen voel, delen met een ieder die daarvoor open staat.

Copyrights © Robby Busscher – Alle rechten voorbehouden 2024
Website door Het Creatieve Bureau